Like us on Facebook

Mystikkens Univers

------------------KROP-SIND-ÅND Helsemesser------------------

Helle Charlotte Kjeldsen

BCT - Biodynamic Cranial Touch, eller bare 'Stillness Touch' - En Evolutionær, ikke-medicinsk tilgang til Kranio Sakral Terapi

Lørdag kl. 13.00 -13.45 i Comwell Lounge - 1. sal

BCT er en forholdsvis ny tilgang i Danmark, når det kommer til kranio sakral arbejde, og behandling.

I foredraget vil jeg fortælle om forskelle på tilgangene, og definere begreberne som er indeholdt i  BCT-grenen. Jeg kommer ind på tankerne bag, hvor det stammer fra og hvilke fordele og hvad man kan forvente ved denne tilgang.

Som eksempel på begreber kan jeg nævne:
- The tides
- Dynamic stillness
- De embryologisk kræfter og vigtigheden af Sinus Atrial knuden (i hjertet)
- The Breath of Life (Livets Åndedrag)
- Body as conciousness (kroppen SOM bevidsthed)
- Den Evolutionære model

Som sagt er denne model ikke-medicinsk, dvs. den understøtter ikke den sædvanlige tilgang til patienter og klienter og italesætter ikke på den traditionelle måde i behandlersammenhæng, hvor lægen/terapeuten er eksperten som så skal fixe patienten/klienten.

Modellen repræsenterer ikke en ny teknik, men tilbyder en helt nyt perspektiv af behandling, som omfatter hele mennesket- og liv i sin grundessens.
Og hele modellen bygger på osteopater og lægers opdagelser ved at arbejde kranio sakralt og mærke, at der er noget underliggende som opretholder selve livet.

Det bliver et spændende foredrag om et meget spændende emne. Vel mødt.


Der findes ikke noget særligt dansk materiale om denne tilgang, men der er oversat en del til tysk. Ydermere har jeg netop oversat et interview med ophavsmanden, Charles Ridley, som kan findes på www.hc-kjeldsen.dk

Charles er amerikaner og underviser rundt om i verden. Jeg har været på uddannelse i BCT hos Giorgia Milne, i et étårigt mentorforløb som bestod af at praktisere, meget mere end teoretisere. Giorgia underviser også i Tyskland, Australien, USA, Asien og i København, i bl.a  BCT, embryologi og anatomi & fysiologi.

Selv har jeg behandlet med zoneterapi siden 1986, er tidligere uddannet på Stanley Rosenberg Instituttet som bio-mekanisk Kranio Sakral Terapeut, og haft et træningsforløb med Niklas Patursson i Biodynamics - tilgangen. Så jeg har erfaring med disse tre tilgange indenfor kranio sakralt arbejde.  

Helle Charlotte Kjeldsen

Jeg har hele mit liv beskæftiget mig med “ det alternative”, og interesseret mig levende fra jeg var teenager for emner som astrologi, psykologi, meditation, musik, clairvoyance og forudsigelser, healing og hvad ved jeg. Det mundede ud i, at jeg som 21-årig i 1986, tog uddannelsen som zoneterapeut.

Mine behandlinger var så virksomme, at det kom bag på mig selv. Jeg havde ud-afkroppen oplevelser under uddannelsen (det vidste jeg ikke dengang at det var), hvilket jeg i øvrigt har haft mange gange gennem min barndom. Jeg har altid haft en kæmpe skepsis samtidigt med en stor åbning overfor det “uforklarlige”. Som 19-årig rejste jeg til Norge og arbejdede med gamle mennesker på et Sykehjem i 2 år, efter at have boet i Norge et år for inden og vendt hjem igen.

Derefter har jeg arbejdet med børn og voksne med fysiske og psykiske handicaps, indenfor normalområdet i børnehaver, SFO, været ansat som lærer i nogle år, haft rengøringsjob og fabriksarbejde, taget pædagoguddannelse, musikuddannelse og lederuddannelse og arbejdet med alle mine fag ved siden af mit behandlerliv. Mit alternative arbejdsliv tog syvmileskridt efter mødet med én som skulle vise sig at blive min mentor udi at får styr på de clairvoyante evner. Det blev en til tider lang og smertefuld selvudviklingsproces. Fordi mine evner er medfødte og en stor del af min personlighed.

Jeg havde indtil da udlevet min alternative side i mit ordinære arbejdsliv, samtidig med at jeg lagde låg på sider af mig selv for at passe ind. Jeg har gået i bl.a gestaltterapi for at prøve at “ rette mig selv op” så jeg bedre kunne passe ind. Jeg er prøvet og har for det meste stået i livets brændpunkter. Dér har jeg høstet min livserfaring og mit grundlag for menneskekendskab. Og ikke mindst kendskabet til mig selv. Senest har jeg taget en uddannelse som KranioSakral terapeut, samt en uddannelse i BDCT: Bio Dynamic Cranial Touch (Biodynamisk KranioSakral Terapi).

Ny hjemmeside designet af Computerpeople
>