Kan runer råde eller spå?

Foredrag v. Javanna Jordell og Rose Blossom
Lørdag kl. 14.00 – 14.45 i Lokale 3 – 1. sal

Ordet Rune betyder at hviske en hemmelighed. Runer er en slags huskekoder, og når vi spørger dem til råds vækkes den ældgamle livsvisdom, de gemmer på.

At kaste og tyde runer bygger på et system, der har Moder Naturs cirkelrunde verdensbillede som fundament. Hendes cirkel indeholder de skabende kræfter, der findes i naturen, i kosmos, universet, livet, alt levende. Kort sagt den helhed, vi er del af.

Kom og høre Rose fortælle om dette system, og oplev når Javanna klarlytter til runernes blide hvisken, og formidler deres magiske svar. Alle vil kunne spejle noget fra deres eget liv i de budskaber, der kommer frem – både til gruppen, og til de personer runerne udvælger.

Og hvis du får lyst til at lære mere om runernes visdom og magi, vil du få muligheden for, at melde dig på en interessegruppe – én gang om måned i ca. et års tid. Her vil Rose underviser i det spirituelle håndværk, som runetydning er.

Lyder det som noget for dig, vil foredraget være inspirerende at deltage i.

Javanna Jordell

Som barn var jeg et drømmende væsen, der hengav sig til naturen omkring bondegården. Det barn viste sig at have fået evnen til at tyde symboler og beskrive dem i et poetisk sjælesprog. Den evne ser jeg som en vidunderlig gave fra universet, som jeg er meget ydmyg over at forvalte, og som jeg livet igennem har brugt på mange forskellige måder – blandt andet som forfatter, healer, tyder af billeder, drømme, tarot og runer, og som inspirationskilde til livet generelt. Både mit eget og andres.

Gennem en syv års kreativ proces blev jeg spirituel skaber af Javanne Tarot. Disse kort er malet af Annelie Bisgård ud fra mine første bøger om Tarot ”Mellem Verdener” og ”På Vejen”. I dag kan du trække de kraftfulde Javanne Tarotkort på nettet, og endda printe tydningerne ud.

For år tilbage begyndte runerne at kalde på mig via en række kraftdrømme, men det tog tid, før jeg fandt mit åndelige ståsted i dem, og jeg vil gerne kort fortælle hvorfor.

I Nordisk Mytologi findes der 2 Gudeslægter: Aserne og Vanerne.
Aserne er de Guder som vi kender fra Nordisk Mytologi og fra beskrivelser af Vikingernes Verdensbillede; fx fra fortællingerne om Odin og Thor.
Vanernes slægt er også nævnt i myterne. Deres Guder og Gudinder besidder en overleveret visdom om jorden og naturens kræfter, men den er mere skjult, og det samme gælder fortællingerne om dem. Gudinden Freja er den mest kendte fra Vanernes slægt, og om hende fortæller myterne, at hun har sin indsigt i runerne fra Nornerne, som siges at være den mest oprindelige kilde til runerne.

Det er Vanernes linje i runerne jeg åndeligt er forbundet til, og det er deres viden, som tiden er inde til at vække i runerne, og forbinde til vor tid.
For som jeg smilende plejer at sige: ”der er ikke meget viking i mig, kun en klog kone og en spirituel bondepige”.

Om Rose Blossom

Jeg er født og opvokset i den sydlige England, og derfor er jeg helt naturligt præget af det keltiske verdensbillede, som har sin rødder solidt plantet i denne del af verden. Naturens kredsløb og årets gang, med de otte hellige fejringer af naturen, er blevet en integreret del af mit liv, både i min daglige shamanistiske praksis, i min spiritualitet, og når jeg udtrykker mig som storyteller og kunstner.

Gennem årene har jeg fordybet mig først i tarotkortenes-verden, og senere i runerne med Javanna som mentor. Heldigvis har min keltiske baggrund hele tiden naturligt kunne vokse sammen med min nye viden.

Det er mit ønske, at dele runernes visdom og magi med andre, fordi når sjælen taler gennem symboler, som fx runer, kan deres budskaber forbinde os til noget dybere i hjertets- og bevidsthedens gemmer.