Hjertesorg – en fortælling om at være til

Foredrag v. Anna Mejlhede
Søndag kl. 14.00 – 14.45 i Bondestuen

Bogen Hjertesorg er en personlig beretning om at være til. Anna Mejlhede deler i bogen – og i foredraget – sine erfaringer med hjertesorg både som præst og i sit eget liv.

Men hvad består hjertesorg egentlig af, når vi ser på den i et bredere perspektiv end dét, der handler om at miste dem, vi elsker, fordi de dør, eller fordi kærligheden forliser?

Hjertesorg handler også̊ om at føle sig svigtet, at føle sig forkert og ensom – og ikke mindst om at miste fornemmelsen af forbindelse til livet, os selv og vores medmennesker.

Hjertesorgen er et menneskeligt grundvilkår, og derfor gennemtrænger den alle de store fortællinger, der skrives her i verden. Fortællinger, der spejler vores liv fra alle vinkler. Også̊ dem, vi selv kan være blinde for.

Anna Mejlhede

Forfatter, cand.theol. og præst

Forfatter til flere bøger, blandt andet ”Livet er et mirakel” og ”Undremagasinet” i samarbejde med astrofysiker Anja C. Andersen og med fokus på troens og naturvidenskabens sameksistens. Har desuden bidraget med flere artikler til PEJ-gruppens bøger og magasiner (Tid og Tendenser) under det overordnede tema: Tidsånd. Fast klummeskribent i Ugebladet Femina.

I september 2019 udkom bogen ”Hjertesorg – en fortælling om at være til,” på Akademisk Forlag.

Foto: Betina Fleron