Prepared parenting: få inspiration fra naturfolk til at sætte sunde og velskabte børn i verden!

Foredrag v. Henrik Kellermann Hansen
Søndag kl. 11.00 – 11.45 i lokale Broen på 1. sal

Fertiliteten skranter gevaldigt lige som vores folkesundhed, og forældre, der lykkes med at sætte børn i verden, står forrest i køen til udfordringer for børnenes trivsel. Rækken af politikere og eksperter, der enten maler en vis herre eller rosenrøde billeder på væggen, er lang, men hvilke naturlige principper styrer egentlig processen med at vokse op og blive et sundt og harmonisk menneske?

Foredraget tager udgangspunkt i Weston A. Prices enestående rejseberetninger om naturfolk, der har forstået at leve i pagt med naturen. Der vises klip fra den officielle dokumentarfilm om hans rejser, som med al tydelighed viser, hvordan naturfolks bevidsthed om sund livsstil er centralt for, hvordan vi tilvejebringer de bedste forudsætninger for et godt liv – syv generationer frem.

Weston A. Price er blandt fagfolk kendt som ”ernæringens Charles Darwin” og rejste i 1930’erne rundt i verden for at besøge oprindelige folk, der stadig levede på deres oprindelige måde. Dr. Prices lægefaglige erkendelser var forud for sin tid og udgør den dag i dag stadig en fremragende referenceramme for menneskers sundhed.

Dr. Prices banebrydende fokus på beskaffenheden af naturlig sund kost kan være en øjenåbner for mange, og hans dokumentation af naturfolks forståelse af de naturlove, der skaber immunitet og et stærkt helbred, rækker videre mod forståelsen af sundhed som en kompleks harmoni mellem de aspekter af fysik, følelser, tanker og ånd, der gør os til hele mennesker.

Henrik Kellermann Hansen

er mikroforlægger og ophavsmand til den danske oversættelse af Weston A. Prices tidløse klassiker ”Ernæring og fysisk degeneration”, udgivet af Qarrtsiluni Publishing.
Han har i det amerikanske tidsskrift Price-Pottenger Journal of Health and Healing offentliggjort tal fra Danmarks Statistik om den statistisk signifikante årstidsbestemte udbredelse af fødsel og død, der bekræfter nogle af Weston A. Prices egne forskningsresultater.