Foredraget om mine røde kinder og Rosacea

Foredrag v. Karina Villumsen
Lørdag kl. 11.00 – 11.45 i Kræmmerstuen

Fra den ene dag til den anden begyndte jeg at få røde prikker på kinderne. Det var ikke akne og huden var ikke uren, men det strammede og jeg var meget opmærksom på min hud og hvordan andre så mig.

Dette er foredraget, hvor jeg gennemgår min rejse med hudsygdommen Rosacea og hvordan jeg fik fine, lyse kinder igen. Med stort indblik i, hvordan du selv kan afhjælpe rosacea og gode råd og vejledning.Hvad er Rosacea?Rosacea er en betændelsestilstand på huden i ansigtet. Sygdommen starter med rødme eventuelt midt i ansigtet, især på kinder, hage og næse. Det kan føles som en stikkende og prikkende følelse i huden. Det klør ikke nødvendigvis. Huden på kinderne, i panden og på næsen kan blive fortykket med små udvidede blodkar og røde betændte knopper. Det kan ligne akne, men det er det ikke.

Karina Villumsen

Som Farmakonom (apoteksassistent på apotek) og Helsevejleder får jeg dagligt kunder, som har eksem, rødme, slim og stoppet næse, som i sig selv ikke ser ud til at være noget særligt, men når jeg spørger ind til symptomerne, kan jeg hurtigt se, at der ligger noget dybere bag, som kan bearbejdes og korrigeres.For eksempel kan en tilstoppet næse eller meget slim og rømmen i halsen være på grund af for mange antibiotikakure, medicin, stress eller noget helt andet, hvilket kan have ødelagt en ellers velfungerende tarmflora og eventuelt give allergi eller overfølsomhed. Et chok, savn, ked-af-det-hed eller vrede over noget, som ikke bliver bearbejdet kan blive til hårtab, eksem, uren hud eller fx Rosacea. Vores psykiske og fysiske hænger sammen på de mest utrolige måder.Foredraget er en meget personlig beskrivelse af min rejse fra de første små prikker af denne sygdom, til fuldt flor og til, hvordan jeg kom hertil, hvor jeg er nu – næsten uden udbrud. Det er en meget intim rejse, en meget ærlig beretning. Den handler om mine op- og nedture, fyldt med billeder, beskrivelser og gode vejledninger til selvhjælp. Hvis du har eller kender nogle med rosacea udslæt, rødme eller røde kinder, som ser ud til at være urene, men hvor det ikke går væk ved at ændre kosten, er dette foredraget for dig.Hvis du ønsker at vide mere, har jeg skrevet bogen “Rosacea – min rejse med hudsygdommen Rosacea”, som kan rekvireres for en god messepris ved min stand B10 og efter foredraget.