Labyrinter og deres betydning

Foredrag v. Lisa Bremer
Lørdag kl. 13.00 – 13.45 i Latinerstuen

Labyrinten er et ældgammelt symbol, som blev brugt af menneskeheden i flere tusind år. Ved hjælp af symbolet prøvede man at forstå livets veje, der slynger sig, bøjer sig, vender om igen og igen eller forløber på lange stræk. Men i midten er der en midte, der skal og vil nås.
Ved foredraget vil vi komme ind på symbolets historie, vi vil høre, hvordan de forskellige kulturer har udformet labyrinten, og vi vil især spørge ind til dens betydning for os i dag. Dur dette symbol stadig for forståelsen af mit og dit liv helt konkret? Foredraget er krydret af smukke billeder og vil invitere til enkle praktiske øvelser.

Lisa Bremer

er kunstner, retræteleder og tidligere sognepræst. Hun har gjort sig mange års erfaring med labyrint-symbolet både i teori og praksis: alene og sammen med grupper, undervisende, forskende og fordybende som led af den spirituelle proces. Hun har selv lagt labyrinter ud og ledt grupper igennem, vandrende, søgende og dansende. Hun har skabt en labyrint-urtehave i Haverslev og arbejdet som kunster med labyrint-symbolet.