Åbent Hjerte Vejrtrækningsmeditation

Foredrag v. Dorthe Serles og Lars Borg
Fredag kl. 13.00 – 13.45 i lokale 23 – 2. sal &
Søndag kl. 11.00 – 11.45 i lokale 23 – 2. sal

Formålet med denne Åbent Hjerte Vejrtrækningsmeditation er, at åbne hjertet og tiltrække tillid og medfølelse ved at trække vejret bevidst med opmærksomhed på kvaliteten af vejrtrækningen.Meditationen foregår siddende, mens Dorthe Serles guider og man udøver 5 forskellige – simple – bevægelser med armene, som følger hver en indånding og hver en udånding.
Hver bevægelse varer 5 min, hvorefter der er 10 minutters stilhed med lukkede øjne uden bevægelser.
Meditationen gennemføres til musik, og afslapningen er med live lydhealing på kontrabas med Lars Borg.

Måden hvorpå vi trækker vejret ”almindeligt” kan med opmærksomhed herpå afsløre, om man er stresset, ængstelig eller på anden vis er i ubalance. Vi trækker allesammen vejret. 24 timer i døgnet. Hver eneste dag i vores liv. Men i størstedelen af tiden er vi ikke opmærksomme på åndedrættet. Vi trækker simpelthen vejret uden opmærksomhed. Det er ren automatik. Der er en kraft indeni os som manipulerer ”den organiske maskine”. En intelligent kraft, der ånder i vores krop. Men hvordan er kvaliteten af vores vejrtrækning? Hvordan ville det være, hvis vi trak vejret bevidst?Med en mere bevidst opmærksomhed på vejrtrækningen og anvendelsen af denne Åbent Hjerte Vejrtrækningsmeditation, er det muligt at reducere stress og andre ubalancer i systemet og samtidig styrke fornemmelsen af og bevidstheden om tilliden til sig selv og kærligheden til livet.

Dorthe Serles og Lars Borg

Dorthe Serles har siden 2011 studeret og opnået kursus- og undervisningserfaring i bevægelse og åndedrætsmeditationer/-terapi i Brasilien hos Deva Nishok på Sadhana Comunna Metamorfose. I 2015 fuldendte hun Marianne Lanes uddannelse Den Indre Visdom som praktiserende healer i Den Nye Tid med speciale i at bringe lyset ind i mørket.

Lars Borg er uddannet på klassisk kontrabas fra Det Jyske Musikkonservatorium, samt Specialistuddannelse i Tidlig Musik fra musikkonservatoriet i Esbjerg, hvor han studerede hos Maggie Urquhart i Rotterdam. Lars havde i 2022 sin debut som komponist støttet af Statens Kunstfond.
Lars laver intuitiv lydhealing og akustiske improvisationer i forlængelse af åndedrætsmeditationen. Princippet bag hans musik er hentet fra kunstmalerens verden, hvor kunstneren lægger en grundfarve, og derpå lægger lag på lag af farver og former.

Lars og Dorthe har grundlagt Movitality I/S – Center for Krop, Ånd og Bevidsthed. Essensen i Movitality er at skabe bevægelse og vitalitet i både krop, ånd og bevidsthed.