Tre foredrag på denne side

Kærlighedens kemi

Foredrag v. Kim MacKayzee
Fredag kl. 15.00 – 15.45 i Glas Lounge – 1. sal

Et foredrag om forelskelse, kærlighed og sex i et naturvidenskabeligt, biologisk, historisk, psykologisk og filosofisk perspektiv.De fleste kender den euforiske fornemmelse. Hjertet der slår lidt hurtigere, den sitrende spænding i kroppen, når man er forelsket. Alt er nyt og spændende. Men lad os indrømme det – forelskelse er et underligt følelsesmæssigt limbo mellem eufori og vanvid.Forelskelse er både livsbekræftende og angstprovokerende.

Igen og igen lader vi hjertet styre og overgiver os til vanviddet. For forelskelse er jo ”a matter of the heart”… eller er det?Forskere har fundet ud af, at forelskelsens primære formål er at slå forstanden fra. Teknisk set er vi under indflydelse af stoffer og decideret utilregnelige i forelskelsesfasen. Når vi er forelskede, er vi underlagt hjernens kemi. For det er nemlig hjernen, og ikke hjertet der er på spil, når vi forelsker os. Forelskelse er ikke blot et udslag af romantiske forestillinger om kærlighed, overleveret gennem litteraturen mv. Det er et resultat af et samspil mellem dele af hjernen, hormoner og neurotransmittere.

Lad os tale om sex

Lørdag kl. 11.00 – 11.45 i Glas Lounge – 1. sal

Måske snakker vi meget om sex, men lige så snart det kommer tæt på og bliver personligt … så har vi svært ved det. Hvordan får vi et naturligt forhold til at tale om det mest naturlige i verden: Vores seksualitet?
Særligt som behandlere er det vigtigt, at vi kan skabe et trygt rum for denne vigtige samtale, for vores seksualitet påvirker hele vores sundhed, både fysisk, psykisk og følelsesmæssigt.
Dette foredrag handler om nogle af de tanker og redskaber, vi lærer de studerende, men som alle kan have gavn af.

God sex gør dig sundere

Søndag kl. 11.00 – 11.45 i Glas Lounge – 1. sal

Det er ikke kun grøntsager, der er sunde. Hvis du har et godt sexliv, har det positiv indflydelse på din trivsel og dit helbred. Men det er vigtigt at du selv definerer din seksualitet og finder din egen opskrift på god sex.
Seksualitet er en af vores dybeste drifter, og vores sexliv er tæt forbundet med vores velbefindende og sundhed, både når det gælder fysisk, mental og følelsesmæssig sundhed. Seksuel sundhed er central for vores livskvalitet, trivsel og almene tilstand. Trives man med sit sexliv og oplever en god balance i sin seksualitet, har det positiv indflydelse på både krop, hjerte og sind. Vi føler os raskere, gladere og mere positive.
Dette foredrag giver dig ikke den færdige opskrift, men et fingerpeg om hvor du selv kan finde ingredienserne.

Kim MacKayzee

er filosof, sexolog og journalist, der sammen med sin hustru Mai både har egen praksis, men også uddanner TLC SeksualCoaches i virksomheden TLC Uddannelser. Dette foredrag bygger på materiale fra deres uddannelse.