Overgangsalder – et nyt kapitel: fra hormonhelvede til ro

Foredrag v. Anja Funder
Fredag kl. 12.00 – 12.45 i lokale Preben Elkjær – følg de røde pile på gulvet

Overgangsalderen er indledningen til et nyt kapitel i en kvindes liv.

I takt med at hormonerne ræser op og ned oplever mange at vinduer skal åbnes og lukkes, trøjer tages af og på, papir bliver til vifter, kaffen bliver ekstra vigtig om morgenen, fordi nattesøvnen har været dårlig.  Familien ved ikke altid om de får et møgfald, kærlighed eller tavshed fra mor.

Nogle kvinder mærker rigtig meget til overgangen og andre meget lidt.

I dette foredrag bliver du klogere på, hvad du selv kan gøre for at få det bedre og hvad akupunktur og japansk meridian terapi kan gøre for dig. Udgangspunktet er både den østlige filosofi og evidensbaseret behandling.

Det du vil kunne tage med dig fra foredraget er:
– en anden forståelse for, hvad der sker i din krop
– tips til hvad du selv kan gøre
– hvad behandling kan gøre for dig baseret på teori, erfaring og evidens

Anja Funder

har arbejdet som akupunktør siden 2011 og har sin egen klinik i Sorø.

Hverdagene i klinikken er meget varierende. En kvinde i overgangsalderen ville gerne slippe for hedeture, mavegener og ledsmerter. En nydelig ældre dame ville gerne have mere energi, så hun virkelig kunne nyde sit diamantbryllup. En kvinde ville gerne gøre noget godt for sin krop, mens hun var i kemoterapi. En mand havde lændesmerter næsten hele dagen. En Parkinsonpatient ville gerne kunne tage steder hen uden at skulle bekymre sig om hvor alle toiletterne var.

Udover at behandle i sin egen klinik underviser hun i basal forståelse af forskning og metodevejledning af akupunktørstuderende som skriver deres afgangsprojekt.
Anja har en MSc i Advanced Oriental Medicine (Research and Practice) samt en kandidatgrad som agronom med speciale i adfærd og velfærd.