Seksuel frihed – om seksualitet og udfordringer med eller uden et handicap

Foredrag v. Henrik Larsen
Fredag kl. 14.00 – 14.45 i lokale Preben Elkjær – følg de røde pile på gulvet

Her får du et oplæg om seksualitet og udfordringer med eller uden et handicap.

At gå til sexolog er for mange måske det sidste de har lyst til da det vil være, at udstille deres udfordringer i deres singleliv eller parforhold, hvilket kan opleves pinligt eller nederlagsagtig. Sådan behøver det ikke at være. Mange går til en Coach når de skal forbedre deres resultater eller ændre retning. Andre går til Psykolog eller psykoterapeut når der er udfordringer i sindet. At tale med en Sexolog er sådan set det samme. Her er fokus, at hjælpe mennesker med at løse problemer og udfordringer inden for seksualitet og intimitet der ofte udmønter sig i en eller anden form for seksuel udfordring.
Seksuelle udfordringer skaber ofte misforståelser eller konflikter i parforholdet eller ens egen seksualitet i sær når vi ikke taler om det. Når der er seksuelle frustrationer i kærlighedslivet kan det ofte påvirke arbejds- og fritidslivet.

Hvordan kan man få det bedste ud af livet med et Handicap?
Som handicappede eller pårørende til en person med Autisme, Downs, udviklingshæmmede, cerebral parese m.fl. Så vil du helt sikkert også opleve, at seksualitet er en stor del af hverdagen. Når du er udfordrede med et handicap er du meget ofte også udfordrede med din seksualitet og dit kærlighedslivet.

Henrik Larsen

er udannet sexolog og seksualvejleder. Han har siden 2008 arbejdet med de svære samtaler hos singler og par, hvor fx selvværd, præstation, intimitet og kommunikationen er en af hverdagens mange udfordringer i singlelivet og parforholdet.
Henrik har ydermere speciale i samtaler med handicappede, der bor hjemme eller på bosteder.