Kyndelmisse-gudstjeneste med taoistisk aftryk

Minikursus v. Ole Skjerbæk Madsen & Torsten Borbye Nielsen
Søndag kl. 16.00 – 17.45 i lokale Preben Elkjær – følg de røde pile på gulvet

Kyndelmisse er festen midtvejs mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn. Kulden tager ofte til ved kyndelmisse, men samtidig bliver det lysere of de første tegn på forårets komme viser sig.

Ved gudstjenesten indvier vi lys og fejrer, at med Jesus Kristus er der tændt et frihedens, fredens og håbets lys i verden.

For at understrege dette håb om forligelse er gudstjenesten blevet til som en dialog mellem vest og øst, kristen tro og kinesisk tilværelsesforståelse. Begreber som Tao og Qi og Wuxing (de fem kinesiske elementer eller sfærer) kan uddybe en kristen forståelse af skabelsen og det skabtes genoprettelse.

Ved nadveren bruges også dele af den ældste kendte kinesiske kristne gudstjenestetekst fra 781 e. Kr.

Ole Skjerbæk Madsen

er manden bag I Mesterens Lys, et arbejde, der bygger bro mellem kristen trospraksis og holistisk spiritualitet. Han har en lang erfaring som præst i Folkekirken med i bagagen.
Ved siden af teologistudiet læste han koptisk og specialiserede sig i den koptiske gudstjeneste.
Ole har en stærk erfaring af Helligånden og har gennem mange år arbejdet med sjælesorg og bøn om helbredelse. Igennem de sidste par år har han sammen med sin kone Dorte arbejdet på dialog- og retrætecentret Tao Fong Shan i Hong Kong.

Torsten Borbye Nielsen

er præst i I Mesterens Lys, konservatorieuddannet guitarist og komponist. Han er optaget af at hjælpe mennesker ind i en erfaring af Guds kærlighed og lægedom, og musik, meditation og bøn har en vigtig plads i dette.

Torsten har udgivet en lang række albums, bl.a. ”In The Master’s Light” og “Christfulness – Music for Meditation” med musik som hjælp til bøn, meditation og heling, og han har ledt Silent Retreats i 30 år.