Dødscafé

Samtalecafé v. Thomas Frovin m.fl. (OBS. tager ca. en time)
Fredag kl. 12.00 – 13.00 i Konferencelokalet på 1. sal – følg de røde pile på gulvet

Du skal dø! – det lyder som dagens dårlige nyhed.

Men hvad betyder det for os, at vi skal dø? At livet en dag får ende? Kan det måske endda give os nogle gode refleksioner om det liv, vi lever?
Dødscaféerne findes over hele verden – kom og vær med!

Dødscafé er et ikke-dømmende og fortroligt rum, hvor vi taler om det faktum, at vi alle sammen skal dø. Hvad betyder det for os? Hvad gør det ved vore prioriteringer? Hvordan kan vi leve hele liv med bevidstheden om, at døden venter os?

Formålet med samtalecaféen er, at vi skal tale om, hvordan vi får det bedste ud af det liv, vi er blevet givet. Du får mulighed for at medvirke med dine synspunkter og indspil. Her er ingen dagsorden, og intet vi skal nå, andet end at udveksle synsvinkler, erfaringer, og tanker – og måske i fællesskab blive klogere. Dødscaféen er ikke en sorg-gruppe, og heller ikke et sted at søge personlig vejledning. Det er et rum, hvor vi taler med hinanden, og øver os i at lytte til det, den anden har at sige.

Thomas Frovin

er sognepræst i Vesterbro sogn ud fra Apostelkirken på Saxogade. Han er optaget af kirkens budskab om Jesus Kristus som vejen til fred, forsoning og helhed. Thomas har i flere år arbejdet med kirkens møde med tidens åndelige nysgerrighed, og finder, at her er meget at lære og et frugtbart sted for samtale og fællesskab. Han har faciliteret Skovkirke i Danmark og har senest udgivet bogen “Ånd og arvegods” (Eksistensen, 2022).
Thomas er gift med Anne-Dorthe og far to to voksne børn.